TC de Liemers

Welkom bij TC de Liemers uit Zevenaar

Contact

TC de Liemers 900dpi 1

Nieuwsflitsen!

NK toertocht 2

Toen de gemeente Montferland ons begin mei vroeg of wij als TC de Liemers een side event wilden organiseren in de vorm van een toertocht moesten we wel even achter de oren krabben. Want de NK wegwielrennen wordt al in juni gehouden in de gemeente Montferland en naast al die mooie wedstrijden, die er zouden plaatsvinden, waren er ook diverse side events georganiseerd. Een toertocht stond nog niet op het programma.

Ons wielerhart begon natuurlijk sneller te kloppen, want we stonden natuurlijk voor een mooie uitdaging. Vergelijk het maar met het beklimmen van de Mont Ventoux of de Alpe d’Huez. De spanning die je voor die tijd hebt. Ga ik dat wel halen? Ben ik voldoende voorbereid? Of nog vele andere vragen die je niet van tevoren kunt beantwoorden. Soms moet je gewoon de uitdaging aangaan en kijken waar je dan op uitkomt.

 

Gaan voor de uitdaging

Zo hebben wij dat ook gedaan. We hebben elkaar even diep in de ogen gekeken en zeiden toen volmondig ‘Ja’. Het projectteam, bestaande uit medewerkers van de gemeente Montferland en leden van TC de Liemers, verdeelde de taken en ging aan de slag. De datum was al snel bepaald. Vrijdag 23 juni, vlak voordat het Elite vrouwenpeloton op zaterdag en het Elite mannenpeloton op zondag gaan strijden voor het Rood-Wit-Blauw.

We waren het er snel over eens dat het een bijzondere toertocht moest worden met een mooie dag invulling. Zo werden er (oud) prof wielrenners benaderd of ze mee wilde fietsen in verschillende groepen met verschillende snelheden. Hoe fijn zou het dan ook zijn als je na de tocht een echte wielermaaltijd krijgt voorgeschoteld, pasta! Zodra je bent uitgegeten lekker aanschuiven bij de wielertafel waar je de mooiste verhalen krijgt te horen. Want deze (oud) profs hebben heel wat meegemaakt in hun carrière. Zo was het programma snel in grote lijnen opgezet.

Dankzij een groot aantal sponsoren waren we in staat om iets moois en unieks aan te bieden aan de deelnemers. De deelnemers waren heel divers en kwamen uit allerlei windstreken, van Heerenveen tot Kerkrade en van Leiden tot Winterswijk. Uit elke provincie hebben wij de deelnemers mogen verwelkomen. Bedrijven zoals Didata automatisering en Gilde Software namen hun zakenrelaties mee, ambtenaren uit diverse gemeenten. Ook de politie, dit keer niet in het blauw maar in wielerkleding, maar ook mensen die er toevallig van hadden gehoord. Iedere wielerliefhebber was dan ook welkom bij dit evenement.

Knus en intiem

We wilden het niet massaal maar knus en intiem houden, uiteindelijk hebben 160 fanatieke wielerliefhebber mogen genieten van een mooi wielerevenement in Montferland. We hebben ook zeer warme en fijne reacties mogen ontvangen in ons gastenboek. Daar zijn we natuurlijk als projectteam erg blij mee. Vergelijk het maar met de beklimmingen, in het begin van mijn verhaal. Je krijgt er een kick van, als je de top van die berg hebt gehaald. Dat is de beloning van de prestatie die je geleverd hebt.

De deelnemers hebben nu zelf kunnen ervaren dat je niet persé naar de Limburgse heuvels of de Posbank moet om een pittig en geaccidenteerd parcours te hebben en dat de benen behoorlijk zwaar kunnen aanvoelen, nadat je de 75 of 105 kilometer hebt volbracht.

Maar wat nu? Was het dit dan? Nee, we gaan op herhaling.

De voorbereidingen zijn nu al begonnen. De datum is bepaald op zaterdag 23 juni 2018. Dit wordt weer een dag vol met belevingen. De volgende (oud) profwielrenners hebben deze datum al in de agenda gezet en willen erbij zijn;

Gert Jakobs
Maarten den Bakker
Bart Voskamp
Puck Moonen
Michael Boogerd
Kenny van Hummel

Omdat we willen vasthouden aan het concept van knus en niet massaal stellen we de grens op 250 deelnemers. Dat betekent VOL is VOL.
Hierdoor waarborgen we dat de deelnemers gemakkelijk in gesprek kunnen komen met de (oud) profs en dat zij niet wegvallen in een groot geheel.

Wil jij erbij zijn? Zet dan alvast deze datum in jouw agenda en hou onze website in de gaten voor meer informatie.

Wil je nog even de sfeer proeven van de editie van 2017? Bekijk dan de foto’s. Ga dan naar https://www.facebook.com/pg/TCdeLiemers/photos waar we twee mappen vol hebben staan met sfeer foto's; NK toertocht 2017 deel 1 en deel 2

Op onze pagina Prominententoer Montferland komt de informatie voor 2018.

NK toertocht 1

 

Het clubblad van TC de Liemers 'Wiel aan wiel'

Het blad verschijnt meerdere keren per jaar in een oplage van 300 exemplaren. Hierin vind je allerlei mededelingen en wetenswaardigheden over de vereniging, zoals de wekelijkse clubritten en veldtoertochten. Reisverslagen van buitenlandse tochten van onze clubleden, bestuursmededelingen etc. Naast de website en de wekelijkse nieuwsbrief, is het clubblad het middel bij uitstek om de leden op de hoogte te houden van het wel en wee van de club. Het blad wordt ook digitaal beschikbaar gesteld.