TC de Liemers

TC de Liemers werd in 1978 in Zevenaar opgericht door een kleine groep enthousiaste toerfietsers onder het motto 'samen fietsen'. De club bleek van meet af aan te voorzien in een behoefte. Het ledental groeide in een aantal jaren tot ca. 200 en stabiliseerde zich later op ruim 150. Inmiddels schommelt het rond de 300 leden. De leden zijn vnl. afkomstig uit Zevenaar en de omringende plaatsen in de Liemers en van de Veluwezoom.

Op 11 januari 2004 werd het 25-jarig bestaan op feestelijke wijze gevierd. Later in dat jaar werden speciale evenementen georganiseerd, o.a. een driedaagse naar de Ardennen. Zo'n driedaagse is vanaf die datum vast onderdeel van de verenigings-activiteiten.
De TC de Liemers Classic (voorheen Reichswaldtour) geldt als een van de belangrijkste toerfietsevenementen in dit deel van het land.
In het najaar wordt, samen met andere clubs, de Montferlandrit georganiseerd, een veldtoertocht voor mountainbikers.
Om de club nieuwe impulsen te geven, is in 2006 een - zeer succesvolle - ledenwervingscampagne gestart. In 2009 werd het 30-jarig jubileum opgeluisterd met diverse activiteiten waarvan de opbrengsten werden gedoneerd aan het KWF Kankerfonds. Het 35-jarig jubileum in 2014 was tevens het startsein voor de aanschaf van een nieuw clubtenue. Hiermee werd geposeerd voor het pand van de hoofdshirtsponsor Van Ussen Tweewielers.

In 2019 vieren we het 40-jarig jubilieum en is er nieuwe wielerkleding uitgebracht. Op deze kleding staan allemaal nieuwe sponsoren met als hoofdsponsor AeroFitt.

AeroFittOnze doelstelling

Het beoefenen en bevorderen van het toerfietsen in de meest ruime zin van het woord.

  • TC de Liemers is een vereniging voor fietsers van alle leeftijden.
  • TC de Liemers biedt de mogelijkheid in verschillende categorieën op de weg en in het terrein te rijden.
  • TC de Liemers is dé toerfietsclub van de Liemers.

Actief bezig zijn bij TC de Liemers

Op de weg

  • Toerfietsers: rijden hun tochten in groepen ingedeeld naar gemiddelde snelheid.
  • Tandje Ouder: door de weekse ritten voor vutters.
  • Recreanten: rustig fietsen, genietend van de natuur.

In het terrein

  • MTB-ers: dikke-bandenrijders actief in bos en veld.

Onze vereniging is lid van de Nederlandse Toer Fiets Unie (nr.105090).