TC de Liemers

Zaterdag 23 juni 2018

Het zal de wielerliefhebber niet zijn ontgaan. De Nederlanders doen het goed op de fiets in 2017. Tom Dumoulin en Anna van der Breggen die in Italië bij de Giro de roze trui winnen. Bauke Mollema en Dylan Groenewegen die een etappe winnen in de Tour de France. Annemiek van Vleuten wint La Course op spectaculaire wijze. Het is weer genieten met al die mooie prestaties.

Dit jaar (2017) hadden we het NK wielrennen in Montferland en mochten we als TC de Liemers in samenwerking met de gemeente Montferland de NK toertocht organiseren. De deelnemers kregen de kans zelf het NK parcours aan den lijve te ondervinden tijdens de NK Toertocht! Een mooie kans voor alle fanatieke (recreatieve) wielrenners, bedrijven en sportieve ambtenaren om kennis te maken met de wegen waarop de wielervedetten de strijd zijn aangegaan om de titels.

Mede door het enthousiasme van de deelnemers gaan we door en zijn voor de dames en heren op de racefiets twee tochten georganiseerd. De ‘sportieve’ en de ‘uitdagende’ toertocht. Een groot aantal (oud) profwielrenners hebben al aangegeven mee te fietsen. Denk hierbij aan Gert Jakobs, Maarten den Bakker, Bart Voskamp, Puck Moonen, Michael Boogerd en Kenny van Hummel. Hoe mooi is het om letterlijk en figuurlijk in het spoor van de wielertoppers te kunnen fietsen?

We hebben mooie reacties en tips terug gekregen van de deelnemers en die nemen we mee in de editie van 2018. O.a. de naam hebben we gewijzigd in Prominententoer Montferland. In grote lijnen blijft het concept ongewijzigd, want wat goed is moet je niet veranderen.

Sportieve toertocht (75 km) en Uitdagende toertocht (105 km)

Beide toerritten worden voor een deel over het geaccidenteerd NK parcours van 2017 verreden. Maar ook krijgen de deelnemers in beide gevallen prachtige uitzichten binnen en buiten de gemeente Montferland voorgeschoteld. Je zult de Achterhoek (en de Liemers) van zijn mooiste kant te zien krijgen! Beide routes worden op GPS beschikbaar gesteld. Er is geen bewegwijzering. De wegkapiteins van TC de Liemers kennen de route natuurlijk ook!

Fietsen op je eigen niveau

Het is natuurlijk het leukst als je op je eigen niveau kunt fietsen. Daarom kun je bij het inschrijven aangeven bij welke snelheidsgroep je wilt deelnemen. Je kunt kiezen uit een gemiddelde snelheid van 26, 28 of 30+ per uur.

Wat mag je verwachten als je deelneemt aan de ‘Sportieve’ of ‘Uitdagende’ Toer?

• Gratis kop koffie/thee bij ontvangst
• Gratis verzekering voor NTFU-leden (anders mogelijkheid om een dagverzekering af te sluiten)
• Goede verzorgingspost onderweg
• Stuurbordje voorzien van jouw naam
• Route is op GPS
• Overheerlijke pastamaaltijd na afloop
• Meerijden met (prominente) wegkapiteins (in groepen van ca. 18 personen)
• Wielertafel met diverse (oud) profwielrenners
• Een onvergetelijke ervaring!

Wil je weten hoe de editie van 2017 is verlopen? Lees dan het nieuwsitem; Succesvol NK toertocht 2017

Waar en hoe laat is het?

De start en finish is bij Partycentrum Plok in Didam aan de Dijksestraat 52. Het startbureau zal om 07.30 uur geopend zijn waar je jouw startbewijs (stuurbordje) kunt ophalen. Om 08.30 uur is het startschot en gaan de verschillende groepen op pad. Waarbij de snelste groep als eerste van start gaat.

De dag zal rond 16.00 uur worden afgesloten met daaraan voorafgaand de Wielertafel en de pastamaaltijd.

Aanmelden

Twijfel niet en schrijf je hier uiterlijk zaterdag 16 juni 2018 in. Daginschrijving is NIET mogelijk. En natuurlijk is samen fietsen leuker, dus breng het onder de aandacht van jouw (fiets)vrienden, collega’s en iedereen waarmee je deze unieke dag/kans mee wilt maken!

Het aantal deelnemers is beperkt tot 250 personen. Dus VOL is VOL

Volg ons op facebook Prominententoer Montferland of bezoek de website van de Prominententoer voor nog meer informatie.

Partners van de Prominententoer Montferland

Partners NK 2018 11