TC de Liemers

Zaterdag 22 en Zondag 23 april 2017

Toerfietsclub TC de Liemers organiseert op zaterdag 22 en zondag 23 april 2017 de TC de Liemers Classic, voorheen Reichswaldtour. Onze driesterrentocht staat ook dit jaar weer garant voor twee dagen fietsplezier. De routes zijn op diverse plaatsen aangepast en verfraaid en voeren door een schitterende omgeving.

Classic tocht

Waar gaan we naar toe?

In het eerste stuk hebben we prachtige vergezichten over de uiterwaarden en het “Rijnstrangengebied”. Al gauw echter moet er geklommen worden. De eerste helling is de “Eltenberg West” en via de “Stokkummerstrasse” in Elten en het dorp Stokkum komen we al snel op de “Peeskesweg-oost” om de “Peeskesbult” te bedwingen. Daarna nog even het “Montferland” over en via het dorp Borghees naar de langste hangbrug van Duitsland, de “Emmericher Rheinbrücke”.

Aan de overkant van de Rijn rijden we over verkeersarme wegen naar het dorp Appeldorn, waarna rond het dorp Sonsbeck de klimmers nog even aan hun trekken komen. We nemen namelijk alle hellinkjes in de prachtige “Sonsbecker Schweiz”, van waaruit we schitterende panorama’s beleven over de omgeving met onder andere het oude stadje Xanten.

Op de terugweg gaat de route door een rustig gebied over glooiende wegen richting de “Emmerikse brug”. Als je dan de beroemde “roze brug” met zijn hoge pijlers in het vizier krijgt weet je dat je royaal over de helft bent. Over de brug gaat het door het dorp Hüthum weer naar Elten voor de laatste beklimming. Want voordat we er de sokken in zetten naar Zevenaar moeten we eerst nog even via de achterkant over de “Eltenberg”.

Al naar gelang de afstand komt men over het ‘Montferland” en de “Sonsbecker Schweiz”.

Weer in Zevenaar aangekomen zal iedereen toegeven dat het een mooie, maar pittige tocht was. U kunt kiezen uit afstanden van 100, 120, 135 en 150 kilometer.
Dus zit er voor iedere fietsliefhebber wel iets bij.

Vernieuwd onderkomen

Na afloop kunt u nog gezellig napraten in ons totaal vernieuwde onderkomen aan de Heerenmäten, onder het genot van een kop koffie of iets anders.

Deze tochten zijn speciaal bedoeld voor de sportieve fietser. Laat u verrassen hoe mooi ons gebied is en kom de tocht fietsen.

De starttijden van de diverse afstanden zijn als volgt:

  • (09.00-11.00 uur) 100 km
  • (08.00-10.00 uur) 120 km
  • (08.00-10.00 uur) 135 km
  • (08.00-10.00 uur) 150 km

Klik HIER voor een totaaloverzicht en het downloaden van GPS-bestanden of routekaarten in pdf-formaat. (Deze zijn een week van te voren beschikbaar)

Wat mag je verwachten?

Volledig uitgepijlde routes, EHBO- en materiaalwagens op de route, parkeergelegenheid bij de start, goede verzorging onderweg en douchegelegenheid aanwezig.
De route naar de startplaats, Atletiekbaan AV de Liemers, Heerenmäten 4, wordt vanaf de diverse invalswegen met borden aangegeven.

Voor nadere informatie over onze tocht kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie ook TC de Liemers op Facebook en/of Twitter  #TCdLClassic

Wilt u verzekerd zijn van deelname dan kunt u al inschrijven voor de tocht, voorinschrijving is mogelijk via Fietssport.nl

Klik op de link voor Zaterdag 22 april of Zondag 23 april

NTFU leden kunnen gebruik maken van Scan & Go, geen NTFU lid en wel gebruik maken van Scan & Go, ga dan voor meer informatie naar: Scan & Go op Facebook

Zonder voorinschrijving deelnemen, dan kunt u betalen bij het startbureau.