TC de Liemers

Welkom bij TC de Liemers uit Zevenaar

Contact

TC de Liemers 900dpi 1

Nieuwsflitsen!

 

Wegkapiteins

Je vraagt je wel eens af waarom worden mensen lid van een toerfietsvereniging? Fietsen is toch eigenlijk wel een individuele sport, die je op elk moment van de dag kunt beoefenen.

Op de weg, in het bos, op de rollenbank enz., enz…….

Toch zijn er zo’n 300 leden bij TC de Liemers die bereid zijn om elk jaar weer contributie te betalen om lid te zijn van onze club. Natuurlijk, ze krijgen daar ook het nodige voor terug. Zij zijn verzekerd, krijgen korting op tochten, kunnen deelnemen aan een clubweekend, krijgen koffie met gebak bij de openingsrit en de sluitingsrit.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar kijk gerust even op onze pagina Lidmaatschap TC de Liemers, voor een compleet overzicht.

Zoals gezegd, zijn we een grote club, met een grote variëteit aan capaciteiten en ambities. TC de Liemers wil een aantrekkelijke club zijn voor iedereen.

Daar ligt natuurlijk gelijk een mooie uitdaging.

Op dinsdagavond 7 maart zaten we samen met onze wegkapiteins en was één van de onderwerpen, de verschillende snelheden die er gereden worden in de diverse groepen.

Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat de snelheden helemaal niet zo relevant zijn en het plezier in het fietsen ons juist bindt. Dat lid worden van een club ook betekent, dat je samen je sport kunt beoefenen en bij voorkeur ook nog eens op het niveau, dat bij je past.

Laat dit nou ook de doelstelling zijn van onze club, dat we aantrekkelijk zijn voor elke fietsliefhebber, door openheid, een goede sfeer, samen onze passie beleven en veiligheid belangrijk vinden.

Daarom hebben we besloten om de snelheden die we nu aangeven, puur als een indicatie te zien en dat de wegkapitein al naar gelang zijn groepssamenstelling of weersomstandigheden, zelf kan bepalen welke snelheid past bij de groep. Om de grote diversiteit binnen onze club beter te coördineren gaan we bij een aantal groepen er gezichten aan koppelen. Kortom naast de bekende A, B en C groepen hebben we meerdere niveaus aangebracht.

We beginnen met de A+ groep onder leiding van Dennis en Martin. Deze groep wil graag ambitieus toeren en daarbij is de snelheid vaak pittig.

De A groep, onder leiding van Theo, is ambitieus maar zal qua snelheid iets gematigder zijn.

De B+ groep, onder leiding van Gerard, is voor de toerfietser met een goede basisconditie, die wat meer uitdaging zoekt.

De B groep is voor de toerfietser die sportief wil fietsen en zo nu en dan ook de uitdaging zoekt.

Bij de B30 groep, onder leiding van Arie en Paul, gaan de toerfietsers voor sportief op de gemoedelijke manier.

Bij de C groep zullen vaak de nieuwe leden beginnen, om te leren in een groep te fietsen, en zijn de snelheden van secundair belang. Gezelligheid gecombineerd met actief bewegen is het credo.

De 22+ groep is voor de fietser, die geniet van de omgeving, het buiten zijn en ook vooral het terrasje waardeert.

Het blijft echter altijd zo, dat wanneer een snellere groep, om wat voor reden ook, zich laat terugzakken naar een minder snellere groep, deze zich ALTIJD zal aanpassen aan de minder snellere groep.

De clubritten worden als groep gereden, dus ‘SAMEN UIT, SAMEN THUIS’.

Het totale overzicht van alle wegkapiteins is terug te vinden in ons clubblad Wiel aan Wiel.

Daarnaast is het streven om de groepsgrootte op 12 personen te krijgen. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van de opkomst en zal dus per keer kunnen verschillen.

Met deze aanpassing denken wij een goede stap te maken in onze doelstelling en het clubfietsen (nog) aantrekkelijker te maken en de vraag ‘What’s in it for me?, in ieder geval voor een deel te beantwoorden.

Het clubblad van TC de Liemers 'Wiel aan wiel'

Het blad verschijnt meerdere keren per jaar in een oplage van 300 exemplaren. Hierin vind je allerlei mededelingen en wetenswaardigheden over de vereniging, zoals de wekelijkse clubritten en veldtoertochten. Reisverslagen van buitenlandse tochten van onze clubleden, bestuursmededelingen etc. Naast de website en de wekelijkse nieuwsbrief, is het clubblad het middel bij uitstek om de leden op de hoogte te houden van het wel en wee van de club. Het blad wordt ook digitaal beschikbaar gesteld.