TC de Liemers

Welkom bij TC de Liemers uit Zevenaar

Contact

TC de Liemers 900dpi 1

Nieuwsflitsen!

Strava Club TCdLClassic

Zoals de titel al zegt, vragen wij ons af of een toerclub wel Strava segmenten kan/mag aanmaken!

De meningen daarover zijn verdeeld. Strava is bij veel wielerliefhebbers erg populair. Niet alleen bij de toerfietsers maar zeker ook bij een aantal profrenners. Een aantal bekende Nederlanders zijn Laurens ten Dam, Niki Terpstra, Robert Gesink, Ellen van Dijk. Maar er zijn nog veel meer bekende namen………...

Daar kunnen wij als toerrijders natuurlijk nooit aan tippen en daarom zal je dan ook nooit de strijd aangaan met één van deze profs, wanneer zij boven aan de lijst staan van een bepaald segment. Ons gezonde verstand fluistert ons dat haarfijn in, dat een dergelijk segment verbeteren, toch echt wel “mission impossible” is.

Veel van onze leden hebben ook een Strava account, gewoon voor de “fun” en omdat het bestaat, en wij zijn echt geen wedstrijdrijders. Wij willen dan ook geen oordeel vellen over Strava, is dat goed of slecht, iedereen is vrij om daar wel of geen gebruik van te maken.

Wij hebben in ieder geval wel een club aangemaakt, TC de Liemers Classic, waar je vrijblijvend lid van kan worden.

Velen gebruiken Strava dan ook gewoon als een soort van logboek, van wat je gereden hebt, hoeveel kilometers, wat was je gemiddelde, het aantal hoogtemeters, je hartslag, enz, enz, ….. en dat wil je graag delen met anderen. Dat noemen we dan “social media”.

Wij hebben toch maar de stoute schoenen aangetrokken en hebben een viertal “TC de Liemers Classic” segmenten aangemaakt. Gewoon omdat we het leuk vinden en zeker niet omdat we een wedstrijdelement willen toevoegen aan onze toertocht. Voor ons is het meer iets extra’s wat we onze deelnemers aanbieden, om te zien hoe jouw prestatie zich verhoudt tot anderen. Maar als er toevallig een keer een profpeloton over dit segment heeft gereden? Dan is toch vaak wel je kans verkeken om op dit segment bovenaan te staan. “Who cares”!

Laten wij als recreatieve, sportieve fietsers toch echt de verkeersveiligheid boven de KOM of QOM stellen en het gewoon leuk houden. Veel fietsplezier, en wil je weten welke segmenten wij hebben aangemaakt klik dan op onderstaande koppelingen. Tijdens onze toertocht op 22 en 23 april zullen de segmenten met borden aangegeven worden.

Deze trajecten zijn met de bekende 'Strava' borden aangegeven. Dus je kunt ze niet missen.

TC de Liemers Classic (Kropse Weg)

TC de Liemers Classic ( Eltenberg)

TC de Liemers Classic (Peeskesweg)

TC de Liemers Classic (Op den Hövel)

De Strava momenten in beeld

O ja, wij hopen dat je ook in de gelegenheid bent om naar ons feestje te komen. Meer daarover in ons vorige bericht......... Wij vieren feest ........

Het clubblad van TC de Liemers 'Wiel aan wiel'

Het blad verschijnt meerdere keren per jaar in een oplage van 300 exemplaren. Hierin vind je allerlei mededelingen en wetenswaardigheden over de vereniging, zoals de wekelijkse clubritten en veldtoertochten. Reisverslagen van buitenlandse tochten van onze clubleden, bestuursmededelingen etc. Naast de website en de wekelijkse nieuwsbrief, is het clubblad het middel bij uitstek om de leden op de hoogte te houden van het wel en wee van de club. Het blad wordt ook digitaal beschikbaar gesteld.