TC de Liemers

Zaterdag 21 april 2018

Toerfietsclub TC de Liemers organiseert op zaterdag 21 april 2018 de Recreanten toertocht. Deze tocht staat ook dit jaar weer garant voor veel fietsplezier voor de hele familie, of samen met vrienden. Individueel kan natuurlijk ook. De routes zijn compleet aangepast en voeren door een schitterende omgeving.

Recreantentocht

De vergezichten van de Gelderse Poort (blauwe lus)

We laten je zien wat de Liemers te bieden heeft, met prachtige uitzichten over het water. De route kenmerkt zich als vrij vlak, hoewel we wel de dijken opgaan. Ideaal om met je hele gezin een dag te genieten op de fiets. Kinderen tot 16 jaar mogen gratis meedoen.

Zevenaar ligt zeer centraal in het rivierenland. In de driehoek, Emmerich, Arnhem en Nijmegen is door het Wereld Natuur Fonds vanaf 1993 het initiatief genomen tot het natuurontwikkelingsgebied Gelderse Poort. Dit 20.000 hectare grote, grensoverschrijdende, gebied is feitelijk een bonte lappendeken van uiterwaarden, landbouwgronden, beschermde natuurreservaten, dijken, rivierduinen, oude rivierstrangen, tichelgaten en andere waterplassen.

Internationaal is de Gelderse Poort vooral van belang door de aanwezigheid van tienduizenden overwinterende ganzen die luidruchtig de weilanden en het luchtruim van het Nederlands-Duitse grensgebied bevolken. Grauwe ganzen, kolganzen en de toendrarietgans zijn de belangrijkste vertegenwoordigers van de ganzenfamilie.

Kortom, laat je verrassen en fiets door deze mooie omgeving. Kies een afstand die bij je past. Ga voor een route van 40 of 55 km.
Na terugkomst op de Heerenmäten in Zevenaar kun je nog lekker rondneuzen op de BikeExpo en genieten van een hapje, drankje en entertainment.

Ga voor een VIP arrangement

Wij bieden elke deelnemer een VIP arrangement aan zonder daarvoor extra te betalen. Schrijf je in voor 14 april 2018 en ontvang daarvoor;

• Korting op het inschrijfgeld
• Gratis kop koffie/thee mét een koek bij ontvangst (kinderen tot 16 jaar een glas limonade)
• Stuurbordje met jouw naam erop als herinnering
• Gratis parkeerplaats, voor als je met de auto komt
• Test ride op een Specialized E-bike (zolang de voorraad strekt)

Fietsen op een Specialized E-Bike - TestRide

E bike SpecializedBen je op zoek naar een nieuwe E-bike en heb je altijd al eens op een Specialized willen fietsen?

Tijdens onze tocht bieden wij jou, in samenwerking met ‘Specialized’, deze mogelijkheid.

Wanneer je voor 14 april 2018 inschrijft voor de Recreanten toertocht bieden wij jou deze mogelijkheid. Je kunt dan de complete route fietsen en aanvoelen hoe de fiets rijdt.

De toewijzing vindt plaats op volgorde van aanmelding en beschikbaarheid.

Geef bij de inschrijving aan, bij overige producten, dat je gebruik wilt maken van deze mogelijkheid.

 

Gastvrij onderkomen

Vanzelfsprekend is de route volledig uitgepijld en zijn er EHBO- en materiaalwagens op de route en parkeergelegenheid bij de start.
De route naar de startplaats, Atletiekbaan AV de Liemers, Heerenmäten 4, wordt vanaf de diverse invalswegen met borden aangegeven.
Wij verwelkomen je graag in ons kleurrijke onderkomen, die van alle gemakken is voorzien.

Vanaf 10:00 uur kan er gestart worden en tot 17:00 uur kun je nog terecht in onze kantine om nog eens lekker na te kletsen onder het genot van een hapje en drankje.

Voor nadere informatie over onze tocht kunt je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg TC de Liemers ook op Facebook en/of Twitter

Aanmelden

Twijfel niet en schrijf je hier uiterlijk vrijdag 13 april 2018 in, dan ben je verzekerd van het VIP arrangement.

Dag-inschrijving is ook mogelijk maar dan zonder het VIP arrangement. En natuurlijk is samen fietsen leuker, dus breng het onder de aandacht van jouw (fiets)vrienden, collega’s en iedereen waarmee je deze unieke dag/kans mee wilt maken!

Het aantal deelnemers is beperkt tot 250 personen. Dus VOL is VOL

Wil je verzekerd zijn van deelname dan kun je al inschrijven voor de tocht, voorinschrijving is mogelijk via Fietssport.nl

Zonder voorinschrijving deelnemen, dan kunt u betalen bij het startbureau.

Downloaden van het GPS-bestand van de blauwe lus lang. (Deze is een week van te voren beschikbaar)

Downloaden van het GPS-bestand van de blauwe lus kort. (Deze is een week van te voren beschikbaar)

Partners van de Recreanten toertocht

Logo TCDL Classic partners

 

 

 

 

 

  Sponsoren van de Recreanten toertocht

 Recreanten logo 2