TC de Liemers

Zaterdag 22 en zondag 23 april 2017

Toerfietsclub TC de Liemers organiseert op zaterdag 22 en zondag 23 april 2017 de Recreanten toertocht, voorheen onderdeel van de Reichswaldtour. Deze tocht staat ook dit jaar weer garant voor twee dagen fietsplezier. De routes zijn op diverse plaatsen aangepast en verfraaid en voeren door een schitterende omgeving.

Recreantentocht

Waar gaan we naar toe?

Voor de recreanten hebben we twee hele mooie tochten georganiseerd die ook ideaal zijn om in familieverband te gaan fietsen, maar ook als je er alleen op uit wilt trekken kun je prima van deze prachtige omgeving genieten. Je krijgt hele mooie stukken van de Liemers te zien en wellicht kom je nog op wegen waar je nog nooit bent geweest.

De 40 kilometer is vrijwel vlak en gaat vanuit Zevenaar richting Duitsland. Onderweg ziet u de schoonheid van de Liemers en in Duitsland laten wij u zien wat onze Oosterburen te bieden hebben, met o.a. zicht op de beroemde roze brug bij Emmerich en de mooie brede wegen die door bosrijk gebied lopen.

Wilt u toch wat hoogtemeters maken (ca. 300) dan gaat u voor de 55 kilometer. Naast al het fraais dat de 40 kilometer route al te bieden heeft, komt u ook nog eens door het mooie en heuvelachtige “Montferland”.

Vernieuwd onderkomen

Na afloop kunt u nog gezellig napraten in ons totaal vernieuwde onderkomen aan de Heerenmäten, onder het genot van een kop koffie of iets anders.

Voor beide routes zijn zeer volledige routebeschrijvingen aanwezig, die u meekrijgt bij de start. Bent u in bezit van een navigatieapparaat dan stellen wij de GPX route beschikbaar. Die is t.z.t. gratis te downloaden.

Deze tocht is uitstekend te rijden met de gewone fiets, hybride fiets of een E-bike. Laat u verrassen hoe mooi ons gebied is en kom de tocht fietsen.

Wilt u verzekerd zijn van deelname dan kunt u al inschrijven voor de tocht op zaterdag 22 april of voor zondag 23 april 2017. 

De starttijden van deze afstanden zijn als volgt:

  • (10.00-12.00 uur) 40 km
  • (10.00-12.00 uur) 55 km

Klik HIER voor een totaaloverzicht en het downloaden van GPS-bestanden of routekaarten in pdf-formaat. (Deze zijn een week van te voren beschikbaar)

EHBO- en materiaalwagens op de route en parkeergelegenheid bij de start.

De route naar de startplaats wordt vanaf de diverse invalswegen met borden aangegeven.

Voor nadere informatie over onze tocht kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Zie ook TC de Liemers op Facebook en/of Twitter. #TCdL

Ook is voorinschrijving mogelijk via Fietssport.nl
Klik op de link voor Zaterdag 22 april of Zondag 23 april

Zonder voorinschrijving deelnemen, dan kunt u betalen bij het startbureau.